اگر از یکنواختی دکوراسیون منزلتان خسته شده اید و می خواهید تغییری در آن ایجاد کنید، یکی از راهکارهایی که می توانید امتحان کنید، استفاده از پارتیشن خانگی است.

پارتیشن خانگی چیست؟

پارتیشن ها نوعی از دیواره های جدا کننده و متحرک یا ثابت هستند که وظیفه جداسازی قسمت های مختلف خانه و مکان های اداری را بر عهده دارند و باعث زیباتر شدن و جذاب تر شدن خانه شما هم می شوند.

امروزه استفاده از دیوار برای جداسازی و تفکیک فضای خانه منسوخ شده است و با توجه به کوچک شدن فضای منازل، مردم فضای بیشتری نیاز دارند تا قسمت های مختلف خانه را با هم ترکیب کنند و در هنگام نیاز آنها را با کمک جابجا کردن پارتیشن های قابل جابجایی مجددا جدا کنند.

برای چه خانه هایی مناسب تر است؟

برای بسیاری از منازل کوچک امکان جدا سازی قسمت های مختلف توسط دیوار وجود ندارد. لذا برای جداسازی قسمت های مختلف خانه مثل پذیرایی و اتاق خواب و آشپزخانه و ... می توان از آنها استفاده کرد. در منازل بزرگ هم برای جدا سازی فضاهای بزرگ امکان استفاده از آن وجود دارد.

کاربردها

جداسازی فضای بازی برای کودکان، جدا کردن آشپزخانه، اتاق خواب و فضای مطالعه و... را می توان به عنوان بعضی از کاربردهای پارتیشن نام برد.

پوشاندن بخش هایی از خانه از دید، مسدود کردن دید بیرونی هنگام باز بودن در ساختمان، ایجاد فضای خصوصی هنگام مراسم ها و جلوگیری از دید مزاحمان در تراس از دیگر کاربردهای آن هستند.

همچنین می توانید از آن در قسمت ورودی منزل استفاده کنید. این یک روش مناسب برای جدا کردن ورودی از سایر قسمت های خانه است و علاوه بر ایجاد نظم، حریم خصوصی مناسبی برای شما ایجاد می کند.

مزایا

استفاده از پارتیشن خانگی دارای مزایایی است که چند مورد از آن عبارتند از:

در عین اینکه نقش دیوارهای ساختمانی را در خانه شما بر عهده دارد، می توانید هر موقع که به آنها نیاز نداشتید، آنها را جمع آوری کنید. ضمن اینکه فضای خانه شما را هم بزرگتر نشان می دهد و دکوراسیون را زیباتر می کند.

امکان نصب آنها به راحتی اماکن پذیر است و نیاز به نصاب حرفه ای ندارد. تنوع طرح و رنگ و امکان ست کردن با دکوراسیون منزل و قیمت مناسب از دیگر مزایای آن است.

انواع ثابت و متحرک

در حالت کلی پارتیشن ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم بندی می شوند:

انواع ثابت آنها به سقف، زمین یا دیوار متصل می شوند و قابلیت جابجایی ندارند. به همین دلیل اندازه گیری آنها بسیار دقیق و حساس است ولی انواع متحرک آن قابلیت جابجایی دارند و می توانید آنها را جابجا کنید.

جنس:

بر حسب نوع کاربرد پارتیشن ها از جنس های مختلفی مانند چوبی، ام دی اف، فلزی، شیشه ای، شبکه ای و پرده ای تولید می شوند که هر کدام کاربرد خود را دارند.

پاراوان های چوبی:

 از پاراوان های چوبی نیز برای جداسازی قسمت های مختلف می توانید استفاده کنید. این پاراوان ها که از صفحه های چوبی ساخته شده اند، به دلیل تنوع طرح و رنگ، امکان جابجایی راحت و قیمت مناسب طرفداران خود را دارند.

انواع پاراوان:

پاراوان ها شامل انواع تاشو، ریل دار، چرخشی، کرکره ای(معلق) و ثابت هستند.

مدل های تاشو برای فضاهای کوچک بسیار مناسبند و از چند صفحه تشکیل شده اند که می توان آنها را به صورت تاشو باز و بسته کرد.

مدل های ریل دار بر روی ریل هایی که در سقف یا کف نصب می شوند، حرکت می کنند و برای جداسازی فضاهای بزرگ مناسبند.

پاراوان های طرح دار:

 پاراوان هایی مثل مدل های کاغذ دیواری، چاپی و برش لیزری انواعی از پاراوان هستند که با کمک آنها می توان دکوراسیونی شیک و زیبا در منزل ایجاد نمود.

تزئین:

روی پارتیشن می توانید گل های طبیعی یا مصنوعی، قفسه کتاب و وسایل دکوراتیو قرار دهید و آن را تزئین کنید. معمولا پارتیشن های دکوراتیو دارای بدنه طلایی، نقره ای براق و صفحات شیشه ای فلکسی گلاس هستند.

خرید پارتیشن خانگی:

 برای خرید بهتر است فضایی که می خواهید آن را جدا کنید به طور دقیق بررسی کنید و آن را اندازه بگیرید و نوع و طرح و رنگ آن را با توجه به دکوراسیون منزلتان انتخاب کنید و قبل از خرید حتما به جنس و کیفیت، قیمت و شرایط نصب حتما توجه کنید.

برای خرید پارتیشن خانگی مورد نیاز ابتدا محل قرار گیری آن را به طور دقیق اندازه گیری کنید تا بدانید چند در برای عرض آن مورد نیاز است. یک در حدود 50 سانتیمتر عرض دارد. در نظر داشته باشید که درهای پارتیشن به طور کامل باز نمی شوند، اما برای ثابت ایستادن باید کمی خمیده قرار گیرند.

اکنون با دانستن مواردی که گفتیم می توانید برای خرید یک پارتیشن خانگی خوب و مناسب اقدام نمایید.