برای نصب یک کمد دیواری مناسب باید با ویژگی های آن آشنا باشید. در این مقاله در این مورد با شما سخن می گوییم.

در گذشته های نه چندان دور از گنجه و صندوقخانه برای نگهداری وسایل و البسه استفاده می شد. بعدها کمدهای چوبی رو زمینی جای آنها را گرفت که هنوز هم گاهی در منازل بزرگ از آنها استفاده می شود. ولی با افزایش جمعیت و کوچک شدن فضای خانه ها، نیاز به کمدهایی که فضای خانه را اشغال نکنند احساس شد و اینگونه بود که کمدهای دیواری در داخل دیوارها طراحی و ساخته شدند. امروزه نوع طراحی این کمدها تعیین کننده استفاده حداکثری از آنها می باشد.

کمد دیواری 1

کمدهای دیواری از نظر نوع درب به دو دسته ریلی و باز شو تقسیم می شوند.

کمدهایی که درب آنها ریلی است برای فضاهای کوچک مناسبند، زیرا باز و بسته شدن در آنها نیازی به فضا ندارد. این کمدها نمای ساده و مدرنی دارند که می تواند نمای زیبایی به اتاق ببخشد.

اما این کمدها معایبی هم دارند. مثلا هزینه ساخت آنها به دلیل ریل هایی که در آنها به کار می رود، بالاتر است. یا اینکه برای اجرای آنها عمق کمد باید حداقل 60 سانتیمتر باشد، چون خود ریل 8 سانتیمتر از فضای عمق را اشغال می کند. همچنین این نوع درب ها برای کمدهایی که طول دهانه های آن کوچک است، مناسب نیست.

کمدهایی که درب آنها به صورت بازشو است، اگر عمق کمد کمتر از 60 سانتیمتر هم باشد، قابل اجراست و همچنین شما می توانید به صورت همزمان دو درب کنار هم را باز کنید که این موضوع فضای بیشتری از داخل کمد را در دسترس شما قرار می دهد. ضمن اینکه هزینه ساخت این نوع کمدها هم کمتر است. عیب آن هم این است که برای باز شدن در آنها نیاز به فضا دارید و اگر فضایتان کوچک است و در کمد به تخت یا میز توالت گیر می کند، باید از کمد درب ریلی استفاده کنید.

کمد دیواری 2

کمدهای دیواری که در دیوار نصب می شوند، باعث استفاده بهینه از فضای اتاق می شوند. لذا قبل از نصب آنها باید مواردی را درنظر داشته باشید.

 در ابتدا باید فضای طول، عرض و ارتفاع را اندازه بگیرید. سپس مطمئن شوید که فضای کافی برای باز شدن درب ها و دسترسی آسان به کمد وجود داشته باشد. دیوارها باید قوی باشند تا بتوانند وزن کمد دیواری و محتویات آن را تحمل کنند. همچنین مطمئن شوید که نصب کمد دیواری مانعی در راه تهویه هوا و نور نباشد و اختلالی ایجاد نکند. بعنوان مثال اگر جلوی پنجره را بگیرد، اتاق تاریک می شود. همچنین سقف اتاق نباید کوتاه باشد و ارتفاع آن برای کمد دیواری مناسب باشد. 

این کمدها باعث سازماندهی و ذخیره سازی بهتر لوازم و زیبایی طراحی فضا می شوند. لذا باید متناسب با نیاز شما و نوع کاربردی که برای آن در نظر دارید، طراحی شوند تا حداکثر کارایی را برای شما ایجاد کنند. مثلا برای هرکدام از کاربردها از قبیل لباس ،  لوازم آرایشی، کتاب و ... باید طراحی خاص آن انجام شود.

در طراحی کمد دیواری باید به نحوه چیدمان داخلی آن هم توجه داشته باشید. مثلا قفسه ها، باکس ها و درب ها متناسب با با استفاده ای که از آن می خواهید بکنید، باید طراحی شوند و همچنین باید به رنگ کمد دیواری توجه داشته باشید. استفاده از درب های آینه دار و نورپردازی نیز از مواردی است که می تواند باعث بزرگتر جلوه دادن فضای منزل شود.

 

ارتفاع و عرض کمد دیواری

اگر مانعی نباشد، ارتفاع اکثر کمد دیواری ها با ارتفاع سقف برابر است، ولی تمام قد در نظر گرفتن درب ها ریسک تاب برداشتن و مشکلات باز و بسته شدن آنها در گذر زمان را ایجاد می کند. عرض استاندارد کمد دیواری هم 60 سانتیمتر است و عرض های کوچکتر و بزرگتر از آن ایجاد مشکل می کند.

انتخاب رنگ

انتخاب رنگ سلیقه ای و شخصی است و به رنگ فضای اتاق بستگی دارد. اما برای فضاهای کوچکتر و با نور کمتر، رنگ های روشن تر مناسب است. اگر فضا خیلی کوچک و تاریک است، باید از رنگ سفید استفاده کنید. رنگ سفید براق جنس ام دی اف هایگلاس یکی از بهترین ایده ها برای این منظور است. آینه کاری نیز در همین زمینه از ایده های پرطرفدار است.

کمد دیواری 4

قیمت کمد دیواری

طراحی، تولید و نصب کمد دیواری تابعی از رنج قیمت انتخابی توسط مشتری است و به صورت مترمربع محاسبه می شود. جنس و متریال مورد استفاده، نوع طراحی، زمان صرف شده برای طراحی و طبقه بندی داخلی کمد، مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن هستند.

مدل های کمد دیواری

در طراحی کمد دیواری انواع محتلفی از مدل ها قابل اجرا است. به عنوان مثال مدل ریلی آینه دار، کمد دیواری ساده، کمد دیواری دخترانه و پسرانه، مدل میز تحریر دار، کمد دیواری برای گوشه اتاق، مدل کتابخانه دار، مدل میز کامپیوتر دار، ریلی چند منظوره، مدرن، ال شکل، اتاق کودک و... را می توان از انواع آن نام برد.

کمد دیواری 5

جنس و متریال

عمدتا کمدهای دیواری از سه نوع جنس ساخته می شوند:

ام دی اف: رایج ترین جنس و پرطرفدارترین جنس کمد دیواری بازار است که در دو نوع روکش دار(وکیوم) و بدون روکش ساخته می شوند. این نوع کمد دیواری ها طیف رنگی وسیعی دارند و قیمت مقرون به صرفه ای هم دارند.

پی وی سی : جنس این کمد دیواری ها از پلاستیک فشرده ساخته شده و با روکش ضد آب پوشانده شده است. این جنس گران ترین جنس کمد دیواری بازار است و با رنگ سفید تولید می شود.

هایگلاس: این نوع کمدها از جنس ام دی اف با روکش هایگلاس براق ساخته می شوند و بازتاب نوری خوبی دارند و در ترکیب با شیشه و آینه فضای زیبایی ایجاد می نمایند.