نحوه تمیز کردن وسایل چوبی
خرید وسایل چوبی گام اول برای زیبایی ظاهری منزل است، ولی اگر می خواهید این زیبایی ادامه داشته باشد و بتوانید همیشه از آن لذت ببرید، باید به صورت مداوم آنها را تمیز نگه دارید و روش های تمیز کردن و برق انداختن آنها را هم بلد باشید.
ناآشنا بودن با روش های تمیز کردن و استفاده از روش های نامناسب می تواند مضر باشد و باعث ایجاد خراش، تاب برداشتن چوب، تغییر رنگ، خشکی و پوسته پوسته شدن وسایل چوبی شما شود.
در این مقاله در مورد نحوه تمیز کردن وسایل چوبی با شما صحبت خواهیم کرد. اولین اقدام در این زمینه گردگیری است.
گرد گیری
با توجه به اینکه سطوح چوبی به راحتی خش می افتد، برای گردگیری باید از پارچه های نرم و بدون پرز استفاده کنید. بهتر است برای گردگیری و پاک کردن سطوح چوبی از دستمال های مخصوص میکروفایبر استفاده نمایید. در صورتی که نیاز است، برای نتیجه گیری بهتر می توانید کمی پارچه را مرطوب کنید. در این صورت باید پاک کردن را سریع انجام دهید و بلافاصله پس از آن سطح چوب را با پارچه دیگری خشک نمایید.
برای تمیز کردن لکه های روی سطح چوبی که با دستمال نمدار به تنهایی پاک نمی شوند، می توانید از دو قطره مایع ظرفشویی استفاده کنید، ولی در نظر داشته باشید که ریختن آب بر روی سطوح چوبی باعث خراب شدن آن می شود.
در زمینه تمیز کردن وسایل چوبی، نکات زیر حائز اهمیت است:
1-تعیین نوع چوب، رنگ یا روکش
اکثر سازندگان وسایل چوبی از رنگ ها و روکش های ضد آب استفاده می کنند، اما بهتر است قبل از تمیز کردن این وسایل مطمئن شوید که نوع چوب، رنگ و روکش استفاده شده با استفاده کردن از آب و مواد شوینده برای تمیز کردن آنها سازگار است یا نه؟
2-زمان بندی مناسب برای تمیز کردن وبرق انداختن وسایل چوبی: توصیه می شود وسایل چوبی را چند ساعت قبل از استفاده مجدد از آنها تمیز نمایید. مثلا شب ها قبل از خواب زمان مناسبی است.
عدم گردگیری علاوه بر اینکه می تواند باعث ایجاد لک های غیرقابل برگشت و ایجاد خراش روی سطح چوب شود، می تواند زیر لایه های رنگ یا روکش چوب نفوذ کند و به تدریج آنها را از بین ببرد، پس باید حداقل هفته ای یک بار سطوح چوبی را گردگیری نمایید.
رفع جای برچسب
برای رفع جای برچسب بر روی وسایل چوبی می توانید کمی سرکه بر روی آنها بمالید و کمی صبر کنید و سپس با تکه پارچه ای آن را به آرامی پاک کنید.
برق انداختن سطوح چوبی
پس از تمیز کاری می توانید برای برق انداختن سطح چوب از پارافین و پولیش استفاده کنید. اگر سطوح مورد نظر شما دارای خراش است می توانید برای از بین بردن این خراش ها از پارافین استفاده کنید. برای این منظور دو بار در سال می توانید پارافین بر روی این سطوح بمالید.
استفاده از پولیش راحت تر و بی دردسرتر از پارافین است ولی برای تمیز کردن سطوح با پولیش باید این کار را در تعداد دفعات بیشتری انجام دهید. مثلا چهار یا پنج بار در طول سال این کار را می توانید تکرار کنید. حتی اگر می خواهید راحت تر باشید، می توانید از قوطی های اسپری این محلول ها استفاده کنید، ولی در خاطر داشته باشید که این اسپری ها چون دارای سیلیکون هستند، سطوح را لغزنده می کنند.
استفاده از پارافین و پولیش همچنین می تواند باعث ترمیم و محو شدن خراش های سطحی ایجاد شده شود. استفاده از پولیش در این موارد بهترین راهکار است. در هنگام مالش پولیش و پارافین بهتر است از حرکت های رفت و برگشتی اجتناب کنید و فقط آن را از یک سمت به سمت دیگر بر روی سطوح بکشید.
استفاده از روغن جلا
قبل از استفاده از روغن جلا باید اطمینان پیدا کنید که سطوح خشک و تمیز و عاری از هر گونه آلودگی و چربی باشند. ضمنا چنانچه ترک و سوراخی وجود دارد باید با بتونه آن را پر نمایید. سپس روغن جلا را توسط قلم مو و غلطک بر روی سطوح بمالید و بگذارید تا خشک شود. در موارد خاص و مصارف کم می توانید از اسپری روغن جلا که همان روغن جلای فشرده در قوطی است استفاده نمایید.
نگهداری پس از تمیز کاری و برق انداختن
بعد از اینکه مراحل بالا انجام شد، باید نکاتی را رعایت کنیم تا وسایل چوبی دیرتر جلای خود را از دست بدهند. به این منظور باید آنهایی را در جایی قرار دهید که از نور آفتاب دورتر باشند. همچنین محل قرار دادن آنها باید از رطوبت و گرما دورتر باشد، مثلا نزدیک شومینه نباشد. زیرا گرما موجب از دست رفتن جلای آنها می شود.
نظر خود را بنویسید