امروزه به جای رنگ آمیزی چوب از دستگاه هایی استفاده می شود که دارای مزایای بیشتری نسبت به رنگ آمیزی دستی دارد. یکی از این دستگاه ها پرس وکیوم ممبران نام دارد که روکش ام دی اف و چوب را توسط روکش های پی وی سی به سطح آنها می چسباند.

روش روکش دهی ام دی اف و چوب با دستگاه پرس وکیوم امروزه در اغلب کارگاه ها و کارخانجات تولید لوازم دکوراسیون چوبی، لوازم اتاق خواب، تولید انواع در و پنجره، کابینت سازی ها، تولید انواع مبلمان خانگی و اداری وتولید انواع سیسمونی استفاده می شود.

مراحل روکش کردن توسط دستگاه پرس وکیوم

طرز کار با دستگاه پرس وکیوم به این شکل است که ابتدا سطح چوب را به خوبی تمیز می کنند و سطح آن را با لایه ای از چسب آغشته می کنند و سپس آن را در سینی قرار می دهند. سپس لایه ای از روکش را روی سینی قرار می دهند و کاملا درز گیری می کنند تا به قول معروف، اطراف آب بندی شود.

در مرحله بعد سینی را به زیر المنت های حرارت دهنده می برند تا به خوبی گرم شود. مدت زمان حرارت دهی با توجه به ضخامت روکش متغیر است. حرارت دهی باعث افزایش انعطاف پذیری روکش می شود و چسب به همراه روکش به خوبی گرم می شود و قابلیت مناسبی برای دریافت روکش پیدا می کند. در این مرحله با ورود پمپ وکیوم به مدار، روکش کاملا به چوب می چسبد. در اثر مکش ایجاد شده توسط وکیوم، روکش به صورت یکنواخت بر روی تمام سطوح چوب می چسبد. این روش از دوام بالاتری نسبت به روش های دیگر روکش دهی برخوردار است و به راحتی انجام آن امکان پذیر است.

شرایط استفاده از دستگاه

کارگاه ها و کارخانجات تولید روکش وکیوم باید دارای شرایطی از قبیل داشتن سیستم های کنترل کامپیوتری، سیستم های گرمایش مادون قرمز، تنظیم اتوماتیک فشار و داشتن صفحات ضد پارگی را دارا باشند.

شرکت کرال استند نیز با سال ها تجربه و تخصص در این زمینه، از شرکت هایی است که از روکش میز تلویزیون ام دی اف توسط دستگاه پرس وکیوم استفاده می کند و توانسته است مدل های مختلفی از میز تلویزیون را به این روش روانه بازار تولید نماید.